ECO Club
ECO CLUB este o punte de legătură între elevi, profesori, reprezentanți ai organizațiilor publice și private, personalități și modele pozitive din societate. Clubul oferă un spațiu unde barierele dintre mediile sociale și profesionale dispar, iar comunicarea și transferul de experiență și cunoștințe devin esențiale.
ECO CLUB realizează proiecte care vizează dezvoltarea tinerilor și asimilarea de cunoștințe și competențe practice în domenii precum:
- Managementul de proiect
- Managementul de echipă
- Munca în echipă
- Managementul timpului
- Comunicarea interpersonală și profesională
- Educația ecologică
- Importanța sportului
- Limbi străine
- Operarea pe calculator
- Alte domenii de interes
Clubul organizează și evenimente incluse în calendarul ecologic al liceului.
ECO CLUB susține inițiativa tinerilor și realizează proiecte de educație non-formală dedicate dezvoltării personale a elevilor. Clubul consideră că teoria este baza oricărei activități, dar se consolidează prin experimente și proiecte practice. De aceea, se propune un echilibru între teorie și practică.
Pentru ECO CLUB, ecologia înseamnă raționalitate în alegerile zilnice, protejarea naturii prin utilizarea rațională a resurselor actuale și potențiale. Educația ecologică înseamnă autodisciplină și autoeducare, motive pentru care ar trebui să stea la baza învățământului modern.
ECO CLUB are misiunea de a sprijini elevii în procesul de educare și autoeducare prin inițierea și realizarea de proiecte cu acest scop.
Pot fi membri ai clubului:
- Elevii colegiului
- Părinții elevilor
- Profesori și reprezentanți ai colegiului
- Personalități și reprezentanți ai instituțiilor publice și companiilor private care aderă la misiunea clubului, pentru proiectele în care sunt implicați
Conducerea clubului și responsabilitatea decizională sunt asigurate de consilierul educativ al colegiului și un reprezentant al elevilor.
- Prof. Danila Alexandra
- Elev Cosuleanu Andreea
- Implicarea în activitățile clubului este un act voluntar.
- O persoană poate participa la realizarea unui proiect sau a mai multor proiecte. Pentru fiecare proiect la care participă, membrii primesc o diplomă care să ateste acest lucru.
- Coordonatorul de proiect trebuie să țină evidența persoanelor implicate în fiecare proiect.
- Membrii au dreptul de a beneficia de toate rezultatele proiectului sau proiectelor în care se implică.
- Membrii au obligația de a finaliza proiectul în care s-au implicat.
Vrei să descoperi tainele programării şi să dai frâu liber imaginaţiei?
Roboții Lego MINDSTORMS și-au încărcat bateriile și sunt la capacitatea maximă. Dornici să pună energia lor la dispoziția celor mici, au solicitat echipei Smartclass București să organizeze noi grupe de cursanți pentru Modulul 1 (Începători și Avansați) care își vor începe activitatea din 08 februarie. Vă așteptăm pe toți cei cu vârste cuprinse intre 8 și 12 ani să completați cererea de înscriere pe site-ul SmartClass.ro accesând http://smartclass.ro/inscrieri/ sau pe office@liceuparticularpitesti.r o
Taxa aferentă cursurilor SmartClass este 400 RON/Modul. Fiecare Modul constă în 6 (5+1 gratuit) ședințe de curs (2 ore/curs).